Презентація відкритої платформи ЦСР в Україні

2 хв читати
Presentation of the Open SDG Platform in Ukraine

«Презентація відкритої платформи ЦСР в Україні»

Дата та час: 20 грудня 2021, 11:00–13:00

 

Програма:

11:00–11:10 Вітальне слово, Ї.В. Оснат Лубрані, Координаторка системи ООН в Україні

11:10–11:20 Вітальне слово, Анатолій Куцевол, Заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України

11:20–11:30 Вітальне слово, Ігор Вернер, Голова Державної служби статистики України

11:30–11:45 Люсі Гвільям, Отіс Баз, Заступники начальника сектору розробки вебсайту для даних ЦСР, відділ Цілей сталого розвитку, Офіс національної статистики Сполученого королівства Великобританії, «Відкрита платформа ЦСР: безкоштовна платформа звітування відкритих даних»

11:45–12:05 Тетяна Тищук, Консультантка ПРООН, «Українські показники досягнення ЦСР на відкритій платформі ЦСР»

12:05–12:20 Тііна Луідже, Керівниця відділу статистики навколишнього середовища та багатогалузевої статистики, Статистичний відділ ЄЕК ООН, «Національні платформи звітування ЦСР в країнах ЄЕК ООН»

12:20–12:50 Питання-відповіді

 

Модераторка:

Олена Шевцова, Державна служба статистики України

 

Цілі сталого розвитку (ЦСР) недаремно називають Глобальними цілями. Вони були прийняті країнами ООН у 2015 році та сформували міжнародний порядок денний задля стабільного підвищення якості життя для майбутніх поколінь. Ця амбіційна мета потребує узгодженого партнерства між усіма країнами.

 

Важливим інструментом такого партнерства є забезпечення відкритості національних показників та даних для представників інших країн. Платформа Open SDG, створена британським статистичним офісом (UK Office for National Statistics) спільно з громадською організацією Center for Open Data Enterprise та членами Open SDG спільноти, надає зручний спосіб роботи з цими даними. До платформи, яка вже об’єднує десятки країн, нещодавно приєдналася і Україна. Такі міждержавні інструменти є важливим аспектом реалізації Цілі 17 «Партнерство заради стійкого розвитку».

 

На відкритій події 20 грудня ми спільно з міжнародними експертами обговоримо роль та функції Open SDG платформи у забезпеченні партнерства у моніторингу прогресу країн за Цілями сталого розвитку. До заходу приєднаються Анатолій Куцевол, Заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України, Ігор Вернер, Голова Державної служби статистики України, Оснат Лубрані, Координаторка системи ООН в Україні, Тетяна Тищук, Консультантка ПРООН, представники британського статистичного офісу (UK Office for National Statistics) та Європейської економічної комісії ООН.

 

Під час події буде забезпечено українсько-англійський переклад.

 

Для участі потрібно зареєструватися за посиланням і отримати підтвердження від організаторів: https://forms.gle/dw8BRi8gRyb1GwSG6