Проведення консультацій з громадськістю щодо «Затвердження плану державних статистичних спостережень на 2024 рік»‎

2 хв читати
Conducting consultations with the public regarding "Approval of the plan of state statistical observations for 2024"‎

Повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо

проєкту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану державних статистичних спостережень на 2024 рік"
 

 

Державна служба статистики виносить на громадське обговорення проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану державних статистичних спостережень на 2024 рік» (далі – проєкт розпорядження).

 

Проєкт розпорядження розроблений на виконання пункту 2 статті 22 Закону України «Про офіційну статистику» з метою забезпечення держави й суспільства неупередженою та об’єктивною офіційною державною статистичною інформацією щодо економічної, соціальної, демографічної, екологічної, культурної та інших сфер життя суспільства в Україні та її регіонах.

 

Проєкт плану державних статистичних спостережень на 2024 рік включає описи державних статистичних спостережень, які містять інформацію про мету їх проведення, методологічні документи та інструментарій, джерела статистичної інформації, а також перелік статистичних показників (з розрізами їх розробки), що поширюються за результатами державного статистичного спостереження. Перелік інформації щорічно переглядається й удосконалюється, ураховуючи зміни в національному законодавстві.

 

Реалізація проєкту розпорядження матиме позитивний вплив на користувачів даних державних статистичних спостережень у частині своєчасного отримання неупередженої та об’єктивної офіційної державної статистичної інформації.

 

Із проєктом розпорядження та доданими до нього матеріалами можна ознайомитись за посиланням: проєкт розпорядженняпояснювальна записка. Пропозиції та зауваження просимо надсилати до 02 червня 2023 року на електронну адресу: office@ukrstat.gov.ua за такою формою:

 

Зміст проєкту розпорядження Пропоновані зауваження/пропозиції Обґрунтування зауважень/пропозицій