Вебінар «Цілі сталого розвитку в Україні: субнаціональний зріз»

3 хв читати
Sustainable Development Goals in Ukraine: Subnational Level

ЦІЛІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В УКРАЇНІ: СУБНАЦІОНАЛЬНИЙ ЗРІЗ

Дата і час

17 червня, 11:00 - 13:00

 

Посилання на реєстрацію:

https://forms.gle/Nt1FNCVR7dv6Lzu79

 

Розклад:

11:00 - 11:05 Ігор Вернер, Голова Державної служби статистики України, Вітальне слово

11:05 - 11:10 Дафіна Ґерчева, Постійна представниця ПРООН в Україні, Вітальне слово

11:10 - 11:30 Тетяна Тищук, Керівниця проєкту Індекс реформ у Вокс Україна, Презентація методології та результатів пілотного дослідження «Оцінка прогресу України у досягненні Цілей сталого розвитку в субнаціональному зрізі (на прикладі областей): методологія UNESCAP»

11:30 - 11:45 Анна Нижник, т. в. о. Генерального директора Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції, Міністерство розвитку громад та територій України, «Цілі сталого розвитку в формуванні та реалізації державної регіональної політики»

11:45 - 12:00 Стела Деріволков, Статистичний відділ, ЄЕК ООН, «Кращі практики та керівні принципи моніторингу ЦСР на субнаціональному рівні в європейському регіоні»

12:00 - 12:15 Джоан Еванс, Статистичний офіс Великої Британії, «Моніторинг ЦСР на субнаціональному рівні в Великій Британії: case study»

12:15 - 12:30 Світлана Ковалівська, Консультант проєкту ПРООН, Керівниця центру регіональних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень, «Оцінка ЦСР на рівні областей»

12:30 - 13:00 Питання-відповіді

 

Модератор:

Олена Шевцова, Державна служба статистики України 

 

Анонс:

Успішна імплементація Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року передбачає досягнення 17 Цілей сталого розвитку на глобальному, національному та субнаціональному рівнях. А ключовий принцип – «нiкого не залишити осторонь» – охоплює не лише населення, але й стосується територій, які мають різні передумови та потенціал розвитку.

17 червня о 11:00 Державна служба статистики України у партнерстві з Програмою розвитку ООН в Україні та громадською організацією «Вокс Україна» організовує онлайн захід, присвячений обговоренню вимірювання прогресу у досягненні Цілей сталого розвитку на субнаціональному рівні. Під час події Тетяна Тищук (ГО «Вокс Україна») презентуює результати пілотного дослідження «Оцінка прогресу України у досягненні Цілей сталого розвитку в субнаціональному зрізі (на прикладі областей): методологія ЕСКАТО ООН».

Серед учасників заходу Ігор Вернер, Голова Держстату; Ї.В. пані Дафіна Ґерчева, Постійна представниця ПРООН в Україні; Анна Нижник, Міністерство розвитку громад та територій України; Стела Деріволков, Статистичний відділ, ЄЕК ООН; Джоан Еванс, статистичний офіс Великої Британії та інші. Представники українського уряду, міжнародних організацій та експерти з європейських країн обговорять досвід з вимірювання ЦСР на субнаціональному рівні та рекомендації для України.

Подія підтримується в рамках проєкту ПРООН «Громадянське суспільство для розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Щоб взяти участь у заході потрібно зареєструватися за посиланням https://forms.gle/Nt1FNCVR7dv6Lzu79

Під час події буде забезпечено українсько-англійський переклад.

Співорганізатори:

Державна служба статистики України, Програма розвитку ООН в Україні, Вокс Україна